Workshop Acteren & Schrijven

Unieke tweedaagse workshop met afsluitende presentatie

Op 10 en 17 maart 2018 heb je weer de kans om de bijzondere workshop Acteren & Schrijven te volgen, die wordt afgesloten met een korte presentatie. Het combineren van deze twee kunstvormen, acteren en schrijven, leidt tot verdieping. De kennis en ontdekkingen die worden opgedaan bij de ene discipline kunnen direct worden ingezet bij de andere. Tijdens de workshop is soms het schrijven uitgangspunt, dan weer acteren, maar beide komen aan bod en er is altijd een duidelijk verband.

Inhoud workshop

Bij het acteren wordt voornamelijk gewerkt met materiaal dat door de spelers is geschreven. Daarnaast wordt gespeeld vanuit improvisaties, die vervolgens weer als basis dienen voor het schrijven van teksten.

Teksten zoals verhaal, toneeltekst, filmscenario, briefvorm, poëzie en ‘teksten voor kinderen’, worden geschreven en voorgelezen/gepresenteerd tijdens de workshop. Aan de hand van de teksten van deelnemers en bestaande teksten zullen verschillende stijlen en technieken de revue passeren. Centraal in de workshop staan: taalbewustzijn, het personage, associatief schrijven, vorm en (eigen) stijlontwikkeling.

Docenten en afsluitende presentatie

Tijdens de workshop word je afwisselend begeleid door twee docenten, die allebei hun eigen ervaring en expertise meenemen; dat zorgt voor een hoge kwaliteit en divers aanbod. Daarnaast staat bij ons zoals altijd een veilige (leer)omgeving en veel spelplezier voorop. Je krijgt enkele thuiswerk-opdrachten mee. Ter afsluiting presenteren wij een selectie van het gezamenlijke werk aan een klein publiek. Tijdens deze korte presentatie worden teksten gespeeld en verhalen en/of gedichten voorgedragen.

Aanmelden

De workshop is voor iedereen vanaf 16 jaar die affiniteit heeft met schrijven én enige ervaring met spelen. Je kunt je aanmelden via het contactformulier, wees er snel bij want VOL = VOL!

 

Advertenties