Dagopleiding

Als je van acteren je vak wil maken kun je dit het beste doen door een opleiding te volgen aan een gerenommeerde toneelschool. De selectiecriteria voor toneelscholen zijn streng en de kans dat je wordt aangenomen wordt aanzienlijk vergroot als je je hierbij laat begeleiden door ActeerAcademie Amsterdam. Hiervoor bieden wij een Dagopleiding op vrijdag, bestaande uit de Topklas en Acteren Hoog/Presentatie.

De Dagopleiding:
Wil je een nog intensiever traject volgen op vrijdag en les krijgen van meerdere docenten? Dan kun je zowel de Topklas als de Acteren Hoog/Presentatie volgen en sluit je af met een Certificaat voor de Dagopleiding.

Acteren Hoog/Presentatie (16+):
Bij Acteren Hoog/Presentatie werk je toe naar een voorstelling/presentatie. Dit doe je in een kleine groep, samen met andere talentvolle acteurs, en onder intensieve begeleiding van onze docenten. Naast het werken aan de presentatie, en deze opvoeren voor publiek, krijg je intensieve lessen om je spelvaardigheden en -technieken te verbeteren.

De Topklas (16-26 jaar):
Bij de Topklas word je intensief begeleid bij je voorbereidingen op de audities aan de toneelschool. Bijna alle leerlingen die de Topklas volgden werden aangenomen.

Je wordt persoonlijk door de voorbereidingen op je audities geleid. Het zoeken van en het ‘zetten’ van je monologen, het trainen van je improvisatievermogen en speltechnieken en je houding tijdens de toelatingsprocedures, komen uitgebreid aan bod. In de groepsles leer je van het kijken naar, spelen met en de ervaringen en kritiek van klasgenoten. Dit schept een bijzondere band die vaak voortduurt tot na je toneelschoolopleiding.

Tijdens de apart bij te boeken privélessen, krijg je alle aandacht voor je persoonlijke struikelblokken en talenten en kan je je monologen, solo’s en liederen samen met de docent tot in de puntjes voorbereiden en uitwerken.

Je krijgt ook informatie over de verschillende opleidingen en advies over de voor jou meest passende opleiding. Meestal doe je auditie aan een aantal toneelscholen, en je kan ook kiezen voor een regie-, schrijf- of docentenopleiding. Wij begeleiden in principe alleen voor de erkende opleidingen, die verbonden zijn aan de Hogescholen voor de Kunsten, omdat deze een kwalitatief hoog en intensief scholingsprogramma bieden voor een vastgesteld collegegeldtarief met recht op studiefinanciering, en je de beste aansluiting geven op de beroepspraktijk van professioneel acteur, regisseur, docent of (podium)kunstenaar.

Aanmelding:
Meld je aan via het contactformulier. Er vinden een telefonisch intakegesprek en een selectie (auditie) plaats voorafgaand aan deelname, waarin wordt gekeken of het zinvol is om deel te nemen aan de Dagopleiding (Topklas en/of Acteren Hoog/Presentatie).

De auditie is op zaterdag 8 september van 12.00 – 14.30 uur. Bereid een monoloog naar keuze voor (verplicht!) en eventueel een solo (maximaal 3 minuten per presentatie). Na selectie, start je vanaf 14 september met de dagopleiding (Topklas en/of Acteren Hoog/Presentatie).

Advertenties